About us:

Мы -We are Mountain Jews, Juhuro, Juhurvo, Горские Евреи, Gorskie Evrei, Kavkazim
English, Russian, and Hebrew :)

Pages

Juhurvoimu-ג'והורוהיימו

Search This Blog

Последний дербендский рассказчик Рафаил Рафаилов, известный в родном городе под прозвищем Тарзан, умер в 1997 году. Вот, одна из его любимых басен.

Мужина э гомишь гуфты: «Ту эджэ варахтэ?». Гомиш гуфты: «Эйло эз сэр мэ». Мужина гуфты: «Мэрэ дэр ту офторои не гирдэй, ту офтори гэ, гушт турэ мэ э куль мэ биём берюм».

Муравей быку сказал: «Ты куда поднимаешься?» Бык ответил: «Уйди с моих глаз (Уйди с моей головы)». Муравей сказал: «Мне-то все равно, но если ты упадешь, твое мясо мне на горбу придется нести».


translation - תרגום-перевод

Monday, March 7, 2011

חצ'אפורי-chatchapuri

מצרכים לבצק (18-13 מנות):
קילו קמח רגיל
2 כוסות מים
1 ביצה
כף גדושה מלח
כפית סוכר
3 כפות חומץ
3 כפות וודקה
1 שקית שמרים יבשים
כוס שמן + 50  גר' חמאה (לפתיחה, קפול והברשת הבצק)
מצרכים למלית:
קילו גבינת טבורוג (תחליפים – ריקוטה או קוטג' וגם גבינת טוב טעם\חמד)
חצי קילו גבינה קשה גרוזינית או סולוגוני (תחליפים – בולגרית, מוצרלה ו\או צפתית מומלחת )
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצים (למי שרוצה)
עלי מנגולד או תרד לפי מצב הרוח
הכנת הבצק:
ערבבו את כל החומרים מלבד המלח לכדקה, הוסיפו המלח ולושו היטב (רצוי במיקסר עם וו לישה) לכ-10 דקות במהירות נמוכה עד בינונית.
מרקם הבצק אמור להיות מאד חלק, נעים וגמיש. לא דביק, יבשושי או מאובן כלל. תמיד התחילו עם מעט פחות מים מהנדרש ורק לאחר מכן הוסיפו במידת הצורך (במידה ורטוב מידי – הוסיפו מעט קמח והמשיכו ללוש עד למרקם הרצוי).
כסו הבצק והניחו לכשעה עד שיכפיל נפחו.
חלקו הבצק לפי כמות\גודל החצ'אפורי שתרצו להכין. ניתן להכין הרבה קטנים או כמה בינוניים, או 2-3 ענקיים למרכז השולחן. אני הכנתי 3 בינוניים ו10 קטנים.
חלוקה
חלוקה לאחר שעת התפחה
צרו כדור מכל חתיכה
צרו כדורים וכסו שוב לכחצי שעה עד שעה.
וכסו אותם שוב להתפחה לכשעה.
רדדו כל כדור לעלה דקיק, מרחו בשמן והחמאה המומסת וצרו צורת מעטפה כפי שמודגם.
ושוב, רדדו את הבצק המקופל לעלה, מרחו בשומן ושוב צרו את אותה צורת מעטפה
ושוב, רדדו את בצק המעטפה המקופל לעלה, מרחו בשומן ושוב צרו את אותה צורת מעטפה.
גרדו והכינו את תערובת הגבינות
גרדו והכינו את תערובת הגבינות. ניתן לשלב באיזה אופן שרוצים קילו וחצי מרשימת הגבינות.
קצת על הגבינות הגרוזיניות: גבינת הסולוגוני דומה מאד במרקמה למוצרלה, נייטרלית ומתקתקה בטעמה. הגבינה המגולגלת הגרוזינית (קשה), מלוחה ומעקצצת בטעמה המיוחד. הטבורוג, מאד רכה ונייטרלית כמו הריקוטה ומעניקה מרקם מושלם ואחיד למלית לאחר האפייה.
חממו תנור מראש ל-200 מעלות והתחילו למלא ולקפל. לפי תנורכם כמובן ולפי כמות המאפים שתכניסו לתוכו, צפו לאפייה של כ-10 דקות עד 15 דקות למצב זהוב עד שחום.
מעכשיו אתם בכוחות עצמכם, זה אומר שאתם צריכים להחליט איך למלא ובאיזו צורה. קחו את הבצק (שקופל פעמיים למעטפה), רדדו אותו לעלה דקיק ומלאו אותו לפי טעמכם, או צפו בקטעים הבאים לצורות הקיפול המסורתיות.
לפני שתכניסו לתנור – שוב מרחו בחמאה.
אופציה אחת:
אופציה אחת: חצ'אפורי מקופל
אופציה 2: עגול ומלא בתערובת הגבינות בתוספת המנגולד שבושל כמו שהוא במיקרוגל ל-3 דק'.
אופציה שנייה: עגול וממולא בתערובת הגבינות בתוספת המנגולד שבושל כמו שהוא במיקרוגל ל-3 דק'.
אופציה שלישית: הידוק הבצק בקצוות ליצירת צורת הדמעה
אופציה שלישית: הידוק הבצק בקצוות ליצירת צורת הדמעה ומילויה בגבינה
לאחר אפייה של כ-10 דק', שברו ביצה שלמה לתוך הדמעה והמשיכו לאפות לעוד כמה דקות
לאחר אפייה של כ-10 דק', שברו ביצה שלמה לתוך הדמעה והמשיכו לאפות לעוד כמה דקות
דרך האכילה המסורתית את החצ'אפורי עם הביצה היא תלישת אחד הקצוות תוך ניפוץ החלמון, טבילה בו ואכילה.
חצ'אפורי עגול במילוי גבינות ועלי מנגולד
חצ'אפורי עגול במילוי גבינות ועלי מנגולד
מומלץ להגיש מיד בצאתם מהתנור ותוך הברשה נוספת של חמאה ממומסת.
הקטנים גדולים הפכו. חצ'אפורי בקיפול מסורתי ממולאים בגבינות

No comments:

Post a Comment