מצרכים לבצק (18-13 מנות):
קילו קמח רגיל
2 כוסות מים
1 ביצה
כף גדושה מלח
כפית סוכר
3 כפות חומץ
3 כפות וודקה
1 שקית שמרים יבשים
כוס שמן + 50 גר' חמאה (לפתיחה, קפול והברשת הבצק)
מצרכים למלית:
קילו גבינת טבורוג (תחליפים – ריקוטה או קוטג' וגם גבינת טוב טעם\חמד)
חצי קילו גבינה קשה גרוזינית או סולוגוני (תחליפים – בולגרית, מוצרלה ו\או צפתית מומלחת )
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצים (למי שרוצה)
עלי מנגולד או תרד לפי מצב הרוח
הכנת הבצק:
ערבבו את כל החומרים מלבד המלח לכדקה, הוסיפו המלח ולושו היטב (רצוי במיקסר עם וו לישה) לכ-10 דקות במהירות נמוכה עד בינונית.
מרקם הבצק אמור להיות מאד חלק, נעים וגמיש. לא דביק, יבשושי או מאובן כלל. תמיד התחילו עם מעט פחות מים מהנדרש ורק לאחר מכן הוסיפו במידת הצורך (במידה ורטוב מידי – הוסיפו מעט קמח והמשיכו ללוש עד למרקם הרצוי).
כסו הבצק והניחו לכשעה עד שיכפיל נפחו.
חלקו הבצק לפי כמות\גודל החצ'אפורי שתרצו להכין. ניתן להכין הרבה קטנים או כמה בינוניים, או 2-3 ענקיים למרכז השולחן. אני הכנתי 3 בינוניים ו10 קטנים.
קצת על הגבינות הגרוזיניות: גבינת הסולוגוני דומה מאד במרקמה למוצרלה, נייטרלית ומתקתקה בטעמה. הגבינה המגולגלת הגרוזינית (קשה), מלוחה ומעקצצת בטעמה המיוחד. הטבורוג, מאד רכה ונייטרלית כמו הריקוטה ומעניקה מרקם מושלם ואחיד למלית לאחר האפייה.
חממו תנור מראש ל-200 מעלות והתחילו למלא ולקפל. לפי תנורכם כמובן ולפי כמות המאפים שתכניסו לתוכו, צפו לאפייה של כ-10 דקות עד 15 דקות למצב זהוב עד שחום.
מעכשיו אתם בכוחות עצמכם, זה אומר שאתם צריכים להחליט איך למלא ובאיזו צורה. קחו את הבצק (שקופל פעמיים למעטפה), רדדו אותו לעלה דקיק ומלאו אותו לפי טעמכם, או צפו בקטעים הבאים לצורות הקיפול המסורתיות.
לפני שתכניסו לתנור – שוב מרחו בחמאה.
דרך האכילה המסורתית את החצ'אפורי עם הביצה היא תלישת אחד הקצוות תוך ניפוץ החלמון, טבילה בו ואכילה.
מומלץ להגיש מיד בצאתם מהתנור ותוך הברשה נוספת של חמאה ממומסת.
No comments:
Post a Comment